Petrovac je malo, nekada autentično ribarsko mjesto, na crnogorskom primorju. Čuven po blagoj mediteranskoj klimi sa više od 300 sunčanih dana u godini, pješčanim plažama, zelenom mediteranskom šumom i drvećem u zaleđini gradića iznad kojeg se okomito uzdiže paštrovački planinski masiv koji odvaja gradić od nacionalnog parka Skadarsko Jezero, udaljenog svega 17 kilometara.

Cijeli gradić odiše najljepšim ukusom Mediterana: malo mjesto, stare kamene kuće, veliki broj raznovrsnog drveća - masline, narandže, lovor, limun, leandri... U okolini samog gradića nalazi se više od desetak paštrovačkih sela, okruženih šumom, kamenom, suncem i pogledom na plavetno Jadransko more.

Najveći prirodni biser Petrovca predstavljaju njegove pješčane plaže u kojima se svake godine vraća veliki broj turista:

Gradska plaža na kojoj je sam Petrovac naslonjen i na čijem šetalištu se dešavaju najzanimljivije manifestacije, šetnje, uživanje u muzici, druženja, konzumiranje domaće kuhinje, nacionalnih i stranih specijaliteta... Gradska plaža predstavlja san svakog turističkog mjesta na planeti: u pozadini moderno, potpuno urbano naselje a plaža je čista, sa prozirnom vodom i vazduhom ispunjenim mediteranskim mirisima bora, čempresa i leandra.

Plaža Lučice je jedna od najljepših plaža na crnogorskom primorju. Pravi biser mediterana, sa pješčanim nanosom i potpunim zelenilom koji je, kao nekakva dobra vila, skriva od pogleda sa strane. Ovo je plaža na kojoj se odmara i na čijem se vrelom ljetnjem pijesku rađaju nove, a utvrđuje stare ljubavi. Lučice je udaljena od samog gradskog jezgra oko 800 m do 1 km.

Plaža Buljarica je jedna od najvećih na crnogorskom primorju, a nalazi se svega 4 km od Petrovca. Buljarica je ne samo plaća, već i jedan gotovo nedirnut dio obale sa ogromnim potencijalom i, u bliskoj budućnosti - vjerovatno centralno mjesto i najveći turistički grad-kompleks. Do tada, posjetioci Petrovca mogu uživati u njenom nedirnutom moru, prepunom morskih stvorenja riba, rakova, zvijezda, ježeva - koji kao nepokolebljivi svjedoci stoje i svjedoče o čistoći i zdravlju mora.

Plaža Drobni Pijesak i Perazića Do se nalaze na svega par km u pravcu Budve i takođe predstavljaju jedne od najatraktivnijih plaža kojima će te se rado vraćati.

Petrovac se nalazi i u gegrafskom smislu na idealnoj pozicij: centralni dio crnogorskog primorja, u blizini aerodroma u Tivtu i Podgorici, međunarodnih luka u Baru, Budvi i Kotoru, kao i u blizini puteva ka unutrašnjosti Crne Gore i dalje. Do Herceg Novog na zapadu, do Ade Bojane na krajnjem jugu i do stare prestonice Cetinje stiže se za oko sat vremena.

Najpoznatije mjesto u Petrovcu je njegovo čuveno, popločano šetalište sa kojeg izniču kamene kuće starih petrovačkih porodica - sada potpuno otvorene za turiste i posjetioce gradića. Na kraju šetališta, prepunog butika, kafea, restorana, kulturnih sadržaja - nalazi se Kastelo - mala tvrđava, simbol Petrovca i znamenitost davne prošlosti.

Sa kupališnom sezonom koja traje više od 6 mjeseci; mediteranskom klimom, velikim brojem sadržaja, tipičnim mirom koji vlada mjestom, duhom gostoprimstva i dobre domaće i strane kuhinje - Petrovac je bez premca izbor broj jedan za svakog turistu koji želi da boravi u Crnoj Gori.

Sve navedeno su razlozi zbog kojih se stari gosti ponovo vraćaju u Petrovac, a novi neprestano dolaze.

S-Lux Apartmani i porodica Srzentić Vam želi dobrodošlicu i prijatan odmor i boravak u našem i Vašem Petrovcu!

 
Plaža i mjesto Buljarica, nadomak Petrovca. Pravi prirodni biser velikog potencijala!
 
Lučice, biser crnogorskog primorja i jedna od najatraktivnijih plaža.
 
Gradska plaža Petrovac je najpopularnija u porodičnom turizmu. Predivni pijesak, čisto more, dobar ambijent - garancija dobrog odmora i provoda.
 
Simbol Petrovca - tvrđava Kastelo i azurno more u njenom zaleđu.
 
     
     
petrovac_index petrovac_kontakt petrovac_home